Quan s’aposta per l’educació musical com a mitjà per inspirar als joves

Tot i que la música juga un paper important en l’èxit dels estudiants a l’escola, als EUA, per exemple, encara hi ha milions de nens i nenes que no reben educació musical a les escoles a causa de la manca de recursos d’aquestes. Davant d’aquesta situació, apareixen diferents iniciatives privades que doten de finançament econòmic… Read More »

Category: Uncategorized

Els compositors entren a l’aula. Un projecte de creació musical en l’Educació Primària

Assumpta Valls Casanovas y Julia Getino Díez Universitat Autònoma de Barcelona I. Introducció             El projecte “Els compositors entren a l’aula” té com a finalitat afavorir l’acostament de la música contemporània a l’alumnat a través de l’audició i la creació musical, i sempre comptant amb la contribució presencial de compositors actuals.             Los diferentes compositores… Read More »

Category: Uncategorized

Comprenent la Justícia Social en Educació Musical. Veus Internacionals

La justícia social continua sent avui un desafiament clau en qualsevol democràcia. En el marc del Congrés de la Societat Internacional d’Educació Musical celebrat a Glasgow (Regne Unit), el passat mes de juliol va tenir lloc el simposi titulat Comprenent la Justícia Social en Educació Musical. Veus Internacionals, per debatre sobre les formes en què… Read More »

Category: Uncategorized

Sounding Out: Un projecte d’investigació musical sobre alumnat de Secundària amb discapacitat auditiva

Sounding Out és un projecte d’investigació vinculat a la University College London. Aquest projecte està dirigit per Graham Welch, entre d’altres, i té com a objectiu investigar l’impacte de les activitats musicals estructurades en el desenvolupament musical i no musical de l’alumnat de Secundària (12 a 14 anys) amb discapacitat auditiva en dues escoles de… Read More »

Category: Uncategorized

Levi’s: un exemple d’empresa privada que aposta per l’educació musical

Si a l’entrada anterior d’aquest bloc es presentaven dos exemples d’iniciatives privades a favor de l’educació musical, entre elles la de Levi’s, en aquesta nova publicació podem veure com aquesta empresa presenta la varietat de programes musicals dins del Levis’s Music Project. Aquest projecte recull diversos programes o iniciatives musicals a llarg termini que proporcionen als… Read More »

Category: Uncategorized

Iniciatives privades en favor de l’educació musical

La música té tal influència sobre els mitjans de comunicació i la publicitat, que és ben coneguda per tots l’estratègia de màrqueting d’algunes empreses, especialment de moda, per captar importants artistes de l’àmbit de la música “comercial” actual perquè siguin el segell de les seves marques i així augmentar les vendes. Però hi ha algunes… Read More »

La completa formació d’un cel·lista negre mostra que la música clàssica no ha d’estar preservada per una petita elit

L’article “Young musician winner Sheku Kanneh-Mason is just what classical music needs” ens parla de com el jove violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason, ha pogut sortir de la marginalitat gràcies a la música clàssica, ja que la seva família va entendre que la música havia de ser una part integral de la seva vida i de la seva formació,… Read More »