Iniciatives privades en favor de l’educació musical

iniciativasLa música té tal influència sobre els mitjans de comunicació i la publicitat, que és ben coneguda per tots l’estratègia de màrqueting d’algunes empreses, especialment de moda, per captar importants artistes de l’àmbit de la música “comercial” actual perquè siguin el segell de les seves marques i així augmentar les vendes. Però hi ha algunes companyies que van més enllà i aposten per una formació musical, és a dir, promouen el desenvolupament d’una educació musical.

Actualment, han aparegut dues iniciatives d’empreses privades per fomentar l’educació en aquest art, tots dos a EUA D’una banda, Levi’s, amb la col·laboració de la cantant Alicia Keys, ha començat a posar en pràctica el “Levi’s Music Project”. Programa concebut per donar l’oportunitat d’accés a l’educació musical dels joves als EUA, facilitant que coneguin els diferents processos de la indústria de la música: enginyeria de so, producció audiovisual, composició… Una oportunitat perquè els estudiants creen art, els seus propis sons, perquè s’expressin d’una manera positiva. Una iniciativa que posa l’èmfasi en fomentar l’expressió individual dels seus participants. De fet, la cap de màrqueting de l’empresa recalca que l’expressió de la individualitat és l’objectiu principal de la marca. Una proposta finançada per companyies que posen l’accent en l’àmbit individual de l’ésser humà, i no buscant també el desenvolupament del social en l’estudiant, ja que la interacció amb els altres és una habilitat que no es pot posar en dubte en una societat tan globalitzada com l’actual.

D’altra banda, des de l’empresa més reeixida pel que fa a difusió de música en “streaming” es refereix (Spotify), ha llançat la iniciativa “Spotify for Education”. Es tracta d’una sèrie de programes, dissenyat conjuntament amb reconeguts mestres a nivell nacional i altres ments creatives acadèmiques, per defensar la música en les aules. Des de la direcció del departament sobre l’impacte social de l’empresa es recull que la manera que tothom tingui accés a la música és a través de l’educació i, per això, s’està gestant aquest projecte. De la mateixa manera, es vénen desenvolupant altres iniciatives que mostren interès per reforçar la importància de la música en l’educació i aportant als nens i estudiants els recursos per ser capaços d’aprendre i experimentar amb la música.

 

Leave a Reply